Egy új épület építésekor, meglévő épület bővítésekor fontos, hogy megismerjük a telek talajparamétereit. Egy jól megválasztott alapozás meghatározza az épület tartósságát.

Miért fontos, hogy ismerjük a beépítendő telek talajrétegeit?

Ez hasonló egy használt autó vásárlásához, amikor is fontos, hogy tudjuk az autó előéletét, hibáit. Ehhez hasonlóan szükséges, hogy még a telek megvásárlása előtt megismerjük a talajrétegeket, előforduló talajfajtákat. A vizsgálat alapján javaslat készül, melyből megtudjuk, hogy a tervezett épület milyen alapozással készíthető és ez milyen költségekkel jár.

Ha nem vagyunk tisztában az altalajjal, meglepetések érhetnek, amikor kiderül, hogy az épületünket csak költséges pl. mélyalapozással készíthetjük el.

Tehát kijelenthetjük, hogy a Talajvizsgálati Jelentés kikerülése, a későbbiekben megbosszulja magát. Az építést követően több évre jelentkezhetnek az épületkárok. A berepedt falak, megsüllyedt lábazatok, ablaknyílások sarkaiból induló repedések a tulajdonosra jelentős költségterheket rakhatnak.

Repedés

rétegszelvény

 

 

 

 

 

 

 

Az altalajból eredő épületkárok kockázata lecsökkenthető egy megfelelő feltárásokkal elkészített Talajvizsgálati Jelentés vagy Geotechnikai Tervezési Beszámoló elkészítésével.

Cégünk már több mint 20 éve foglalkozik Talajvizsgálati Jelentések készítésével.
Kérjen Ön is ajánlatot!