Envi Memocone CPTu fejek. A korai mechanikus fejekkel ellentétben a Memocone egy elektronikus CPTu fej és teljesen digitális. Háromféle egységet választhat, melyek a következők:

Vezetékes CPT egység:

Amikor ezt a fajta egységet használja, szüksége van egy kábelre, ami a fej és az adatrögzítő között létesít kapcsolatot. Ennek előnye, hogy az adatok folyamatosan közölve vannak és nincs szüksége elemekre a működtetéshez.

Vezeték nélküli CPT egység:

Amikor ezt a fajta egységet használja, nincs szüksége kábelre a fej és az adatrögzítő között. Az egység elemek által kapja a tápot, ami akár hátránynak is tekinthető. Azonban az elemek egy teljes napig elegendő tápot biztosítanak. Az egység hátránya, hogy például nem látható az inklináció, azonban láthatja tolóerőt, amiből sokat következtethet.

Vezeték nélküli, akusztikus CPT egység:

Amikor ezt az egységet használja, továbbra sincs szüksége kábelre, de az adatokat valós időben láthatja. Az akusztikus egység akusztikusan küldi az adatokat a csúcstól az adatgyűjtőig. A működéshez szüksége van elemekre, azonban ezek egy egész napra elegendő tápot biztosítanak. Szükség van egy mikrofon egységre is, ami az akusztikus jeleket fogadja és továbbítja az adatgyűjtőhöz. A mikrofon egység könnyen felszerelhető.

Technikai specifikációk

PARAMETER

PONT ELLENÁLLÁS(qc)

SÚRLÓDÁS MÉRÉS (fs)

PÓRUSNYOMÁS MÉRÉS(u)

INKLINÁCIÓ

teljes skála

100/50 MPa

1 MPa

2 MPa

20 °

felbontás

10 kPa

0.5 kPa

0.5 kPa

1 °

rövid hatótávon

20 kPa

2 kPa

1 kPa

1 °

teljes hatótávon

0.1 %

0.5 %

0.5 %